In Memoriam

jaap_luijendijk

Op 2 februari 2016 is Jaap na een periode van afnemende gezondheid plotseling overleden. Jaap was een gepassioneerd natuurfotograaf. Naast zijn drukke werkzaamheden als eigenaar van het hoveniersbedrijf kon hij in het weekend altijd nog de moed opbrengen om extra vroeg op te staan. Dan werden immers de mooiste platen geschoten. Inmiddels gepensioneerd had Jaap nog vele plannen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Biografie
Jaap Luijendijk is tot zijn elfde jaar opgegroeid in de polders rond  het Zuid Hollandse dorp Zuidland. Daarna het Drentse land, waar Jaap zijn studie aan de Middelbare Tuinbouwschool in Frederiksoord heeft afgerond. In Drenthe is ook zijn passie voor natuurfotografie ontstaan. Eerst met een tweedehands Exacta 500, maar al heel snel met Nikon.
Jaap heeft bijna 40 jaar in de Achterhoek gewoond.

Fotografie
Jaap fotografeerde zowel landschappen als dieren, planten, enz. De auto was in veel gevallen zijn schuilhut. Ook een tentje werd regelmatig gebruikt, naast wandeltochten met of zonder bagagewagentje!
De resultaten van al deze inspanningen vindt u voor een deel op deze website, maar ook waren er publicaties in diverse tijdschriften. Jaap was lid van het Natuur Fotografen Gilde sinds 1991.

Boek
Onder grote belangstelling is 1 oktober 2016 het boek ‘Natuurlijk Goed’ gepresenteerd bij Boek & Co te Warnsveld. In het boek passeren de favoriete landgoederen van Jaap, in de Graafschap, de revue. Ontwerp en vormgeving zijn van Willem Luijendijk. Tekst van Sander Grootendorst, journalist en dichter. Het boek kan besteld worden via het contactformulier(contact) van deze website. De prijs is 24,95 excl eventuele  verzendkosten (3,95).